Forfatter: Anne Gro Innstrand, Sølvi Linde
Illustratør: Pål Hoff
Tema: kropp og helse, mat
Alder: Voksne
Sunne og enkle oppskrifter
Oppskriftene blir presentert trinnvis
med tydelige bilder og enkle forklaringer.
Du lærer hvordan du skal koke,
kutte og rense grønnsaker.
Boka er ryddig inndelt etter emne:
Salater, supper, pasta, fisk, kjøtt, desserter og bakst.
Fargebilder viser hvilke ingredienser
du trenger. Da blir det enklere
å finne produktene i butikken.
Tegnsymboler og uttrykk blir godt forklart innledningsvis.
Dette er en flott kokebok med sunne og enkle matretter for alle,
også for de med kognitive vansker.
Hvordan koke poteter og gulrøtter?
Du trenger:
6 poteter
4 gulrøtter
1 ts salt
vann
Finn fram:
Kjele
Teskje
Gaffel
Beregn 2-3 poteter
per person.
Beregn 1-2 gulrøtter
per person.
Vi bruker seltin.
Du kan bruke et annet salt.
1. Vask poteter og gulrøtter. Del store poteter og gulrøtter.
2. Legg potetene i en kjele.
Hell over vann slik at det dekker potetene.
Ha i 1 ts salt. Kok opp. Kok på lav varme i 15 minutter.
3. Legg gulrøttene i kjelen.
Kok videre i 10 minutter.
Koketid kan variere. Kjenn med en gaffel
om potetene er myke tvers gjennom.
Hell av vannet.
Forlag: Universitetsforlaget
ISBN: 9788215022734