Hopp til innhold

Gi meg et tegn

Gi meg et tegn

Om boka

Da hundene til Ole og Hanne blir borte, må de sette igang en stor leteaksjon.

I Gi meg et tegn får du møte søsknene Ole og Mia, foreldrene deres og hunden Birk. Foreldrene til Ole er døve begge to. Hele familien snakker sammen på tegnspråk. Da det kommer nye naboer i leiligheten under, får Ole en ny venn. Hanne har også hund, og sammen går de turer i parken. En dag oppdager de mystisk aktivtitet ved klubbhuset, og noen dager senere forsvinner hundene deres. Er det en sammenheng mellom de to hendelsene? Eller har hundene stukket av helt av seg selv? Kommer de til å dukke opp igjen eller er de forsvunnet for alltid? Nå kommer det godt med at Ole har lært Hanne litt tegnspråk.

Boka har stor skrift og en del dialog, men relativt mye tekst og lite luft. Noen sammensatte og vanskelige ord. Få tegninger. Spennende handling og miljø.

 

 

Utdrag fra boka

Jeg husket mer også. Det hadde vært noen
som kidnappet hunder her i byen i fjor.
Hundenappere, hadde politiet kalt dem. De hadde funnet igjen hundene på en gård utenfor byen, men de hadde aldri tatt dem som hadde gjort det. Politiet trodde at hundene skulle selges, for det var fine rasehunder, alt sammen. Og Birk var en fin rasehund, det var Nomi også.
–  Vi må ringe hjem og få hjelp, sa Hanne.

Antall sider: 107

Utgivelsesår: 2012

Språk: bokmål

Hovedkategori: Litt å lese

Egenskap: bilder

Sjanger: skjønnlitteratur

Forlag: Omnipax

ISBN: 9788253035482