Forfatter: Sebastian Skauen Johnsen
Illustratør: Nancy Bundt
Tema: familie, kropp og helse, mat, oppskrifter
16 år gamle Sebastian har laget mat siden han var liten.
Han har vært TV-kokk sammen med kjente kokker.
Nå har han laget sin egen kokebok.
Sebastian vil vise at alle kan lage mat.
Boken inneholder oppskrifter på supper, salater, desserter, turmat og mye mer.
Oppskriftene er stort sett både enkle å lage og lese.
Oppsettet er fint og ryddig med mye luft.
Mange fine bilder som viser matrettene.
Aspargessuppe
Ingredienser
1 bunt asparges
2 sjalottløk
2 ss meierismør
ev. olivenolje
5 dl kyllingkraft
1 sitron, saften av
salt og pepper
Dette er en lett og god suppe. Passer supert
som forrett eller hverdagsmat.
Slik gjør du
Kutt av aspargestoppene og sett dem til side. Kutt stilkene i små biter.
Kutt sjalottløk og stek dem i halvparten av smøret sammen med
de kuttede aspargesstilkene. Hell over kraften og la det koke i
8 - 10 minutter. Kjør suppen med en stavmikser, og smak til med
salt, pepper og litt sitronsaft. Stek aspargestoppene med smør i
2 - 3 minutter. Smak dem til med salt, pepper og sitronsaft igjen.
Server suppen med de stekte aspargestoppene og eventuelt
olivenolje på toppen.
Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788205491014