Iskremfabrikken

Om boka

Dette er en kokebok for andre som liker is,
og som vil lage sin egen.
Lær å lage iskrem fra bunnen av,
med naturlige råvarer.
Dette er en lekker bok, på alle måter.
Her er en innføring i teknikk og ingredienser,
godt forklart med bilder. 
 
Oppskriftene er enkle å følge
og oppsettet er rent og tydelig.
Boka har mange inspirerende bilder,
og lite tekst, men av og til noen avanserte ord.
 
Eyvind Hellstrøm er nok Norges best kjente kokk,
kjent fra TV og egne kokebøker.
Broren Jan Hellstrøm er utdannet på BI,
og har mat som sin store hobby. 

Utdrag fra boka

Vi hadde alltid dårlig tid om sommeren. Friluftslivet begrenset seg til raske båtturer fra båthavna i Fiske til nærmeste holme utenfor Moss, Revlingen. Det gjaldt å få mest mulig sol på kroppen i løpet av turen. Solkrem var for pyser. Vi ble aldri brune, men vi flassa mye. Vi forble magre, bleike og frosne. Vi hadde aldri tid til å dra på båttur når varmen forbarmet seg over Værlebukta. Det ble ofte litt hustrige turer mellom slagene.
Det var vår jobb å produsere iskrembasisen, den såkalte satsen. Deretter overlot vi fyllingen av iskrem som skulle bli til kroneis og pinneis, til damene.

Bla i boka