Eltefritt brød og himmelske kaker

Om boka

Har du lyst til å bake brød som blir like lekre
som de du kjøper hos bakeren?
Etter mye utprøving på kjøkkenet,
har forfatteren funnet frem til
en mengde oppskrifter på eltefritt brød.
Brødene er enkle å lage,
og ser utrolig proffe ut.
I boka finner du grunnleggende teknikk,
grundige forklaringer
og fristende bilder
av både brød og kaker.
Ina-Janine Johnsen driver matbloggen
Mat på bordet. Der deler hun
oppskrifter og videoer.

Utdrag fra boka

Eltefritt brød – hva er det?
Eltefritt brød er et brød som ikke trenger elting, enkelt og greit. Jim Lahey (som eier Sullivan Street Bakery i New York) introduserte teknikken for verden via The New York Times i 2006, og det førte til at millioner av mennesker nå har en aha-opplevelse på kjøkkenet. En enkel teknikk resulterer i fantastisk brød med et utseende og smak som kan konkurrere med bakerens.

Teknikk
Brødet lages i flere enkle steg, men tar nesten et døgn fra du rører sammen ingrediensene til du har et brød.

Steg 1
Rør sammen ingrediensene.
Steg 2
Dekk til deigen og la den stå på kjøkkenbenken (den trenger ikke stå lunt) i 12-18 timer.

Bla i boka